Неделчо Неделчев

кмет на с. Мадара

Здравейте скъпи посетители на нашият официален уеб сайт – дигиталното лице на едно древно и необикновено селище от нашата Родина. Казвам се Неделчо Костадинов Неделчев и имам честта да бъда кмет на това село, което със своите природни и исторически забележителности и най-вече скалният барелеф „Мадарски конник“ е по-известно дори и от някои наши градове. По образование съм инженер – химик и имам завършена следдипломна квалификация в Дъблинският технологичен университет – Република Ирландия.

Целите които съм си поставил е нашето село, освен с Националния символ на България - Мадарският конник да стане един от най-желаните и привлекателни центрове за културно-исторически туризъм не само в България, но и на картата на Европа, така както нашите съседи от Турция се възползваха от руините на Троя, гърците от Акропола, румънците от замъка на граф Влад Цепеш (Дракула) и т.н. Основанията да бъда оптимист са наистина огромното културно-историческо наследство, което е събрано на едно място – Мадара.

Бих могъл да ви разясня по-подробно относно плановете ни как да се възползваме от най-голямата Римска вила на Балканския полуостров, които някои изследователи определят като Императорска резиденция, огромната пещера – навес, която в миналото е била основното светилище на траките, царските дворци и резиденции на българските владетели от Първата българска държава, скалният манастир с неговите килии издълбани в отвесните скали, легендите за Залмоксис – прероденият митичен цар на Гетите и неговото подземно царство, което най-вероятно се намира в мрежата от неизследвани пещери под Мадарското плато, но нека да оставим това за други публикации в този сайт. Мисля, че всичко това е осъществимо, защото съм се убедил, че моят девиз, който е изречен от един от най-великите политици и държавници на съвременния свят – Теодор Рузвелт наистина работи. А той е: „Ако вярвате, че можете, вече сте изминали половината път“

Администрация

Кмет на с.Мадара

Неделчо Костадинов Неделчев 053 132 056

Главен специалист

Марияна Георгиева Димитрова 053 132 056

Карта

село Мадара © 2021. Всички права запазени.

Дизайн и разработка от Web Arts